dimecres, 21 de març de 2012

MENÚ DE GRÈCIA

Com que hem vist que hi ha persones que ens demanen les receptes del menú de l'altre dia , us les posem aquí explicades tal i com les vam fer a l'escola . Les mides estan calculades per 80 persones . Aneu amb compte !!!

Kolokizokeftedes amb salsatzatziki per 80 persones
 
16 kgs decarbassó
16 cebes
8 safatesd’anet.
3 Kgs de pa ratllat
I manat de juliverd
16 ous
Pebre, sal, oli d'oliva .  
Es ratllen elscarbassons sense pelar-los i es deixen reposar durant uns 15 minuts per quetreguin l’aigua .
Es ratlla la ceba , es salta a la paella i s’afegeix alcarbassó .
Es talla l’anet petitó i el juliverd i s’hi afegeixjuntament amb els ous i el paratllat . Si veiem que no aguanta la forma de labola de la mandonguilla , posem una mica de fanira . Salpebrem al gust .
Si volem es pot tornar a posar ou i pa ratllat , i a fregiren oli ben calent .

 
Salsa tzatziki 
 
4kgs de iogur grec
2 safates d’anet
I manat de juliverd
1 kgde cogombres
Els cogombres es pelen i es tallen molt petits .
Es deixen també 15 minuts que marxi l’aigua.
Tallem el julivard i l’anet ben petit i finalment hi afegimel iogur . Hi ha gent que hi posa all . Nosaltres no n’hem posat .
 
Suvlaki de carn de porc  per 80 persones 
 
12 kgs de carn del coll de porc tallada a daus no gairegrans.
Orenga en pols
5 cabeces d’alls
1 manat de juliverd
14 paquest de pa de pita ( de 6 unitats )
Sal i pebre
4 llimones
3 ensiams
10tomàquets per amanir
Pals perfer brotxetes
Agafem lacarn , hi posem sal , pebre all i juliverd i el suc de 4 llimones, oli d’olivai ho deixem reposar durant una o dues hores.Després femles brotxetes ( petitones ) , que n’hi hagin 2 per cada nen com a mínim  i les fem a la planxa .Ho servimdintre del pa de pita amb una mica d’ensiam i tomàquest i salsa tzatziki .
 
Revaní per a 80 persones
 
2 kgs de mantega
2 kgs defarina
4 kgs desucre ( 2 pel pastís i 2 pel xarop )
4 sobres de llevat ( 8 cullerades )
4 rajoles de xocolata .
4 llimones
32 ous

Per la massa barregem la mantega , la farina,  2 kgs de sucre, 4 sobres de llevat i 32 ous.
Barregemfins a tenir una massa homogènia . A part fem el xarop de llimona amb elsuc de 4 llimones , 2 kgs de sucre i aigua . El xarop ha de ser força líquidperquè penetri dins el pastís una vegada que sigui cuit ( la proporció és  de ½ llimona +1 got de sucre+1 got d’aigua ) .Ratllemi/o piquem la xocolata de cobertura i el posem damunt la massa un cop estàemplatada. Posem el forn a 180º i durant uns 40 minuts . Passades dues hores, quan el pastís és tebi, elbanyem  amb el xarop de llimona i hodeixem refredar .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada